ANASTASIA LUXURY VILLAS

Άνδρος

Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Άνδρος

Η Άνδρος είναι ένα νησί που μπορεί να ικανοποιήσει πολλά γούστα και είναι αρκετά σπάνιο για κάποιον να έχει να κάνει τόσα πράγματα κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Συνδυάζει με επιτυχία τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα ενός σύγχρονου θέρετρου με έντονες πολιτιστικές αξίες, ιστορία και βαθιά ριζωμένες τοπικές παραδόσεις.

Κάθε γωνιά του νησιού και μια παραλία, κάθε παραλία και ένα μοναδικό τοπίο.
Μαγικές Παραλίες

H Άνδρος έχει πολλές και εξαιρετικής ποιότητας παραλίες δεδομένου ότι η ακτογραμμή είναι 176 χιλιόμετρα που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Παραλίες για οικογένειες, πλήρως οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες, αλλά και παραλίες απομονωμένες. Παραλίες με κρύα (έως κρυστάλλινα) νερά και άλλες, αρκετά πιο ζεστές. Παραλίες με πλούσια άμμο είναι το Νημποριό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί, ο Άγιος Πέτρος και τα Άχλα, αλλά και βότσαλα και βράχια για όσους λατρεύουν το ψάρεμα, όπως τα Γιάλια στις Στενιές, ο Χαλκολιμιώνας στην Σταυροπέδα, η παραλία του χωριού Συνετίου και η Βόρη. Αξιοσημείωτη είναι η παραλία Ζόρκος και Βιτάλι, με υπέροχα νερά, σε μια επιβλητική τοποθεσία!

Η Άνδρος αποτελεί σπουδαίο προορισμό πολιτιστικού τουρισμού.
Μουσεία & Μοναστήρια

Το διεθνούς φήμης Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στη Χώρα φιλοξενεί κάθε χρόνο μοναδικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Επίσης, τα Αρχαιολογικά Μουσεία στη Χώρα και την Παλαιόπολη αποτυπώνουν με επάρκεια την πολυκύμαντη ιστορία του νησιού κατά τους αρχαίους χρόνους χάρη στις πλούσιες συλλογές τους.
Το Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων, στο χωριό Πιτροφός, δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει από κοντά ένα τυπικό δείγμα μιας ελαιοπαραγωγικής μονάδας προβιομηχανικής τεχνολογίας και να γνωρίσει τη λειτουργία μιας παραδοσιακής μορφής οικοτεχνίας.

Ένα νέο θέατρο, ένα νέο φεστιβάλ.
Θέατρο

Δυο γεγονότα μεγάλα στην Ελλάδα της ύφεσης, με κοινή έδρα: την Άνδρο. Νησί ταυτισμένο με τη διεθνή εικαστική σκηνή, η Άνδρος μπαίνει δυναμικά στον θερινό πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Χτισμένο με την πέτρα-ταυτότητα του νησιού, την ξερολιθιά, με την τεχνική των ντόπιων μαστόρων, «φώλιασε» στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας και χάρη σε μια υπαίθρια υπερσύγχρονη σκηνή 900 θέσεων, θα φιλοξενεί τον Αύγουστο το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου.

ενα μνημειο τησ φυσησ
Καταρράκτες Πυθάρα

Πιο τυχερή από όλα τα Κυκλαδονήσια η Άνδρος -η Υδρούσα της αρχαιότητας- αναβλύζει άφθονο το νερό σε πηγές και μικρούς ποταμούς. Δέκα λεπτά μετά τον οικισμό Αποίκια βρίσκεται ο ποταμός και ο καταρράκτης της Πιθάρας. Το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό είναι ομαλό και πνιγμένο στον κισσό, προδιαθέτει για ότι ακολουθεί! Τα κρυστάλλινα νερά του τρέχουν ορμητικά μέσα στο καταπράσινο τοπίο σχηματίζοντας καταρράκτες και λίμνες όπου βρίσκει καταφύγιο η υδρόβια ζωή, πολλά πουλιά, σπάνια είδη φυτών και αγριολούλουδων.

η ομορφια της μοναδικοτητασ
Πύργος Αγίου Πέτρου

Ο πύργος του Αγίου Πέτρου, ένα σπάνιο κτίσμα της ελληνιστικής εποχής (4ος-3ος αιώνας π.Χ.), είναι από τους καλύτερα σωζόμενους των Κυκλάδων. Είναι κυλινδρικός. κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ντόπιο σχιστόλιθο και σώζεται σε ύψος περίπου 20 μ. Προκαλεί εντύπωση η ελικοειδής κλίμακα που σώζεται στο εσωτερικό του και οδηγούσε στους ορόφους του Πύργου. Είναι κτισμένος σε μία θέση ιδιαίτερα προνομιακή, αφού δεσπόζει στον κάμπο του Γαυρίου και βλέπει προς τη θάλασσα με δυνατότητα ελέγχου των πλοίων.

Close
Anastasia Luxury Villas

84501, Άνω Γαύριο, Άνδρος, Ελλάδα

Επικοινωνία

Anastasia Luxury Villas © Powered by : Abouthotelier.com

This website uses cookies to improve your web experience.
Close